Rabarberkaka

Sväng ihop den här enkla kakan och njut av sommarens rabarber. Söt och god med smak av kardemumma.

Rabarber kan användas i så många olika bakverk och sötsaker. Du kan göra knäckiga pajer, smulpajer, sylt, bakade tillsammans med glass, muffins mm. Det här är en väldigt enkel rabarberkaka som är fantastiskt god.

Knäckig rabarberpaj

Det här är en annan favorit med rabarber. En paj med knäckigt täcke som är härligt sött vilket går så bra ihop med syrliga rabarber. Receptet hittar du här.

Recept: Rabarberkaka

10 bitar

3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,5 dl psylliumhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk mald ingefära
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 krm salt
2 dl mjölk, t ex havremjölk
0,75 dl varmpressad rapsolja
200 g rabarber
2 msk ljust muscovadosocker (kan ersättas med t ex farin- eller kokossocker)

  1. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om så att allt blandas.
  2. Tillsätt mjölk och rapsolja och rör om. Häll smeten i en bakpappersklädd form.
  3. Tvätta, ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarbern och sockret i en skål och rör om så att det blandas och häll det sedan över kakan. Tryck ner rabarberbitarna lätt.
  4. Baka mitt i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter eller tills en provsticka kommer upp helt torr.