6 korvar
500 g formbar sojafärs, t ex Anamma
250 mjölig potatis, kokt
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk mald kryddpeppar
0,5 tsk mald kryddnejlika
salt
vitpeppar
Koklag
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1. Häll ner formbar sojafärs, potatis, grädde och tomatpuré i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa ner i en skål.
2. Smaksätt färsen med kryddpeppar, kryddnejlika, salt och peppar.
3. Forma smeten till 9 korvar och vira in i var sitt ark aluminiumfolie.
4. Koka upp samtliga ingredienser till koklagen.
5. Lägg ner korvarna inrullade i folie och låt precis sjuda i 20 minuter. Ta upp och låt svalna något innan du tar ut dem ur folien.





