Tempura på sommarens grönsaker

Tempura kan vara det godaste snackset. Perfekt om du bara vill ha något gott att mumsa på till drinken, och lika perfekt om du vill ha något att snacksa på medan grillen blir varm. Ännu godare blir det om du har en god sås att dippa grönsakerna i. Här serverade jag tempuran med växtbaserade bearnaisesåser från Farmers & Chefs.

I samarbete med Farmers & Chefs

Farmers & Chefs

Farmers & Chefs har en hel serie växtbaserade produkter, från kalla såser till havredryck, havregrädde och cooking fraiche. Smak och kvalitet står i fokus, vilket gör växtbaserad matlagning så mycket enklare och godare. Kolla in hela deras sortiment på farmersandchefs.se.

Recept: Tempura på sommarens grönsaker

4 portioner

ca 2 liter neutral olja att fritera i

Frityrsmet
2 dl vetemjöl
2 dl ljus öl
½ tsk bakpulver
1 tsk salt

Grönsaker att fritera
sparris
broccolini
salladslök
sockerärtor
strimlad paprika

Servering
Farmers & Chefs Bearnaise
Farmers & Chefs Bearnaise Chili
Farmers & Chefs Aioli

1. Hetta upp generöst med olja i en hög stekpanna eller vid kastrull. Sikta på 180 grader.
2. Vispa ihop vetemjöl, öl, bakpulver och salt i en skål. Du ska få en ganska tjock smet.
3. Doppa ner grönsakerna i smeten och sedan direkt ner i den heta oljan. Fritera tills de får fint med färg.
4. Servera de nyfriterade grönsakerna tillsammans med Farmers & Chefs såser.