Den här knapriga och fräscha varianten är lite matigare än en vanlig Waldorfsallad och har dessutom en vegantouch. Spara gärna några valnötter och garnera salladen med dem.

Magic Vegan Julbord
I Magic Vegan Julbord – Sju klassiska turer (Isaberg Förlag) delar Barbara Kjell- ström och Camilla Danilda med sig av läckra veganska rätter till julbordet. Här finns allt från kallskuret och småvarmt till desserter och vegetarisk sill och strömming.
Recept: Waldorfsallad med valnötter
4-6 julbordsportioner
200 g rotselleri
1 äpple
1 1⁄2 dl majonnäs, äggfri
100 g romansallat
1 dl valnötskärnor
12 gröna eller röda vindruvor dijonsenap
salt
vitpeppar
1. Finstrimla rotsellerin à la Julienne (en tillredningsmetod som betyder att råvaran skärs i långa,
ca 1 cm, tunna strimlor eller stavar) och blanchera i vatten. Koka upp 1 liter vatten och 1 tsk salt i en större kastrull. Koka i 2 minuter, häll bort vattnet och låt rotsellerin svalna under rinnande vatten.
2. Strimla äpplet och blanda ner i majonnäsen så slipper äpplet bli brunt.
3. Skölj och strimla romansallat och blanda med äppelmajonnäsen.
4. Tillsätt den avsvalnade rotsellerin.
5. Krossa eller dela valnötterna lätt och strö i salladen.
6. Skär vindruvorna och blanda ner i salladen.





