4 portioner
Jordnötsbiffar
1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
½ dl jordnötssmör, krämigt
½ dl hackade jordnötter
1 vitlöksklyfta
½ msk riven färsk ingefära
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
rapsolja att steka i
Regnbågssallad
3 morötter
3 rödbetor (riv gärna ner en gulbeta om du hittar)
4 dl strimlad vitkål
1 granatäpple
Curry- och banansås
1 banan
1 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 msk mango chutney
2 tsk curry
en nypa salt
Till servering
pitabröd
Jordnötsbiffar
Häll av spadet från kikärterna och de vita bönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Häll ner i en matberedare och mixa ihop i några sekunder. Skrapa ner i en skålen.
Rör ner jordnötssmör, hackade jordnötter, pressad vitlöksklyfta, riven ingefära, majsstärkelse och salt i skålen. Blanda väl.
Forma till små biffar och stek gyllenbruna i lite olja.
Regnbågssallad
Riv morötter och rödbetor fint på ett rivjärn. Blanda med strimlad vitkål och granatäppelkärnor.
Curry- och banansås
Mosa bananen med en gaffel. Blanda med yoghurt, mango chutney, curry och salt. Klart!
Fyll de gyllene jordnötsbiffarna i värmda pitabröd, tillsammans med regnbågssallad och curry och banansås.





